Mar 4, 2011

Οι τρεις βαφές του Σαλβατόρε Σκιλάτσι

Είναι κάτι που έχουν αυτοί οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές. Είναι μερικοί από αυτούς που στο μυαλό μου φαντάζουν να αγωνίζονται από πάντα. Από πολύ παλιά, κάπου ανάμεσα στο λιώσιμο των πάγων και στον Ρόνταξ που γυρνούσε την μπάλα από την επίθεση στον Λίντεμπεργκερ και ο τελευταίος μπορούσε να την πιάσει, αποθεώνοντας έτσι το περίφημο αυστριακό ζόγκο μπονίτο.

Για παράδειγμα, αν ρωτήσεις κάποιον σε κουβέντα πόσο χρονών είναι ο Λεγκροτάλιε, το πιθανότερο είναι να σου πει: «Ξέρωγω;  Πενήντα-τέσσερα;» Και ας είναι είκοσι χρόνια μικρότερος. 

Ό μέσος ιταλός παίχτης πάσχει από βαρύ χαϊλαντερισμό, αρνείται να πεθάνει ποδοσφαιρικά και ας είναι το τίμημα να παίζει στα σαράντα δύο του στην Πιστοϊέζε ή να τον βρίζουν στα γεράματα όταν μπαίνει στην φυσούνα στα τοπικά της Ούμπρια. 

Όλη αυτή η στερεοτυπική εισαγωγή δεν χρειάζεται σε τίποτα. Λείπει κάποιο καθαρό νόημα και δεν επιβεβαιώνεται απαραίτητα από γεγονότα ή καταστάσεις. Απλά ας την αφήσουμε να λειτουργήσει ως πρόλογος του θαύματος, στου οποίου μπορείτε και εσείς, μέσα από αυτό το blog, να γίνετε μάρτυρες.

Είναι μερικοί παίχτες που είναι γέροντες από μικροί. Είναι κάποιοι άλλοι που αρνούνται να μεγαλώσουν και μένουν για πάντα παιδιά. Κάποιοι σταματούν το ποδόσφαιρο και συνεχίζουν να αθλούνται και άλλοι που γίνονται σαν τον Βασίλη Δημητριάδη. 

Ο δικός μας άνθρωπος είναι μοναδική περίπτωση. Αναμφισβήτητα, κατέχει κάποιες μυστικές δυνάμεις οι οποίες του επιτρέπουν να ξαναγεννιέται σαν τον φοίνικα από τις στάχτες, να παίρνει μορφές άλλες, να επαναπροσδιορίζει το ίματζ του κατά το δοκούν, να περνάει φάσεις σαν τον Bowie. Ίσως και να βρίσκεται στην αντίστοιχη Thin White Duke φάση αυτό τον καιρό, κανείς δεν ξέρει.

Γιατί ο παλερμιτάνος πρώην πορτοφολάς επιθετικός και τυχοδιώκτης καποκανονιέρε, που για την ώρα ετοιμάζεται να υποδυθεί έναν αρχηγό της Μαφίας σε ιταλικό σίριαλ τα κάνει όλα ανάποδα: Ο  Σαλβατόρε «Τότο» Σκιλάτσι αντί να μεγαλώνει, γίνεται όλο και πιο νεαρός.  

Μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, δείτε τις φωτογραφίες και πιστέψτε και εσείς στο θαύμα. Μην μείνετε εκεί, όμως. Ταξιδέψτε στην Ιταλία, περιπλανηθείτε αναζητώντας τον και όταν τον βρείτε, σφίξτε του το χέρι από εμένα, χαϊδέψτε του το κομμωτικό έργο τέχνης και πείτε του ευλαβικά:

«Toto, I have a feeling we’re not in Kansas anymore».

                                               
                                                            (Ο Τότο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990)



                                              (ο Τότο σήμερα....)

3 comments:

Anonymous said...

μαλάγκα συχλονίστηκα. ο τύπος έβανε μαλλί τόσο σένιο που θα το διδάσκει η ντι έητς άη στους γιατροί της σε φάση "αυτό είναι το καλύτερο ίμπλαντ μετά τα βυζά της Πάμελας".
και θα έχει και δίκιο, έστω και αν τα βυζιά της Πάμελας δεν είναι τα καλύτερα ίμπλαντς. Αυτός ο τίτλος ανήκει στο καλύτερο τσιμπούκι της Βομβάης, την βαθιά ταλαντούχα Πρίγια Ράι.

Μετά τιμής
Stereo Shortbread

Anonymous said...

Το ντοκουμέντο προκαλεί σοκ!

Μήπως να αναλάβει τον Πανσερραϊκό να τον έχουμε και δίπλα?

rpm Cartel said...

@anonymous

Σύμφωνοι και το λεβελ οφ ντετερμινεσιον του Τοτό συγκρίνεται μόνο με αυτό ενός Ρον Τζέρεμι.

@fytosport

Ναι, αλλά τα Σέρρας πέφτουν σούμπιτα φέτος όποτε θα προτιμούσα να αναλάβει την Καβαλα. Θα τον έχουμε στην Σουπερ Λιγκα με τον Σταύρο στον παγκο να του λεει "πέρνα τον Αμπντούν από την άλλη".

Τότε θα μπορούμε να λέμε ότι ο "Τοτό τραγουδάει Τοτό..."